4 דרכים לגרום לעובד להשתמש בציוד מגן אישי
בכל שנה יותר מ-3 מיליון עובדים בעולם נפצעים בזמן העבודה.
רוב הפציעות היו יכולות להימנע בעזרת שימוש פשוט בציוד מגן אישי (PPE) – ציוד בטיחות שנועד לשמור על העובד מפני סכנות העבודה השונות. כדי להבטיח את רמת המיגון הגבוהה ביותר לעובדים בסביבת העבודה, משרד הכלכלה דורש מהמעביד ומבית העסק לספק ציון מגן אישי לעיניים, פנים, ראש ושאר חלקי הגוף. המעביד נדרש גם בניתוח מקום העבודה והסיכונים הצפויים בו כדי לקבל החלטות ראויות בדבר ציוד ההגנה הנדרש לעובד. בהתאם לסכנות, המעביד מחויב ברכישת ציוד מגן אישי לכל עובד הנמצא בסכנת פציעה, לרבות אימון כל הצוות על שימוש ראוי ונכון בציוד המגן.

טיפים לקידום השימוש של עובדים בציוד מגן אישי
החובה לרכוש ולהשתמש בציוד מגן אישי לפי חוק היא דבר אחד – בפועל המעביד לעתים מתקשה לגרום לעובד להשתמש בציוד מגן אישי. תלונות על אי נוחות, אי התאמה או אי אמונה בציוד המגן הן נפוצות בקרב עובדים. לפעמים העובדים לא טורחים להתלונן כלל, והם פשוט מתעלמים מההנחיות כי "יהיה בסדר" או "מה הסיכוי להיפצע". אז הסיכוי הוא מאד גבוה. עשרות אלפי דיווחים בשנה על פציעות בישראל, מבלי לנסות ולחשב את כל אי-הדיווחים. לא מדובר תמיד בשריטות – בחדשות אנחנו שומעים על עשרות הרוגים, וזה ללא הדיווחים על פציעות קשות אחרות. להלן מספר דרכים לגרום לעובד להשתמש בציוד בטיחות וציוד מגן אישי במקום העבודה:
1. דוגמה אישית
מנהיגות חייבת להשתלב עם דוגמה אישית. אם המנהלים, מנהלי העבודה, מנהלי המשמרת והמשגיחים מזלזלים בציוד מגן אישי או לא לובשים אותו בעצמם, העובדים ירגישו אותו דבר. הדוגמה חייבת לבוא מלמעלה, מהמנהלים וכך היא תחלחל למטה לעובדים. כמו מפקד בצבא המוביל את רוח המחלקה, כך גם מנהל העבודה במפעל יסתובב עם ציוד מגן אישי ואחריו כל העובדים. בכדי ליצור תרבות של הקפדה על נהלי הבטיחות, כל המנהלים צריכים לשמש דוגמה אישית וללבוש ציוד מגן אישי בכל זמן שנדרש.
איך לקדם שימוש של עובדים בציוד בטיחות?
- דוגמה אישית
- אוזן קשבת לעובדים ודרישותיהם
- ציוד בטיחות תקני ואיכותי
- יצירת מודעות לבטיחות בסביבת העבודה
2. טיפול בתלונות והקשבה להצעות העובדים
העובד הוא זה שצריך להתמודד עם ציוד מגן אישי לאורך המשמרת. ציוד בטיחות טוב הוא כזה שלא יפריע לעובד לאורך המשימה. אם העובד לא מרגיש כך, ולדעתו ציוד המגן שלו מגביל אותו – הוא כנראה לא ישתמש בו, בוודאי במשימות פשוטות וזריזות יותר. זה הזמן לבקש פידבק מהעובדים, עד כדי העדפת הדגם המסוים שהם אוהבים, גם אם זה נשמע כמו מותרות. איזה מותג, צבע ומודל הם רוצים ומה גורם להם לנוחות מקסימלית.
יתרה מזאת, עובד שבחר את ציוד המגן האישי בעצמו סביר יותר שהוא גם ישתמש בו. במפעל צריכה להיות מדיניות של משוב על ציוד המגן, או ברמה היותר אישית – אם מנהל העבודה או ממונה הבטיחות רואה שעובד לא משתמש בציוד מגן, כדאי שישאל את העובד מדוע.
"בכדי ליצור תרבות של הקפדה על נהלי הבטיחות, כל המנהלים צריכים לשמש דוגמה אישית וללבוש ציוד מגן אישי בכל זמן שנדרש. "
3. ציוד בטיחות איכותי ונוח הוא ציוד שמשתמשים בו
בדומה לטיפ מספר 2, גם כאן הנושא הוא הציוד עצמו. ישנם אינספור דגמים לכל מוצר בטיחות. כאשר אנשי הרכש מקבלים החלטה לרכוש ציוד בטיחות ספציפי, יכול להיות שהם ירכשו את המוצר הזול ביותר שעומד בדרישות. בפועל, ציוד זול שכזה יכול לעלות ביוקר – שכן העובדים לא ישתמשו בו או חמור יותר- יפצעו בגללו. הדרך הטובה ביותר לדעת האם העובדים ישתמשו בציוד המגן, היא לנסות אותו. לכן הגישה שלנו היא לשלוח אליכם איש מקצוע עם הציוד המתאים לדרישות, ולבצע התאמה אישית לכל עובד.
יכול להיות שמשקפי המגן לוחצות בצד הראש, שמסיכת הנשימה לא מכסה את האף או שאטמי האוזניים לא מתאימים לאוזן. לכל עובד יש מבנה אינדיבידואלי שיכול להיות לא מתאים לציוד מאד אוניברסלי. אז איך גורמים לעובד להשתמש בסכין בטיחות? דואגים שהיא תהיה ארגונומית, נוחה לשימוש ואיכותית מספיק כדי שהוא לא ירגיש צורך לחזור לסכין היפנית הפשוטה ולהיות תחת סכנת חיתוך.
4. יצירת מודעות לבטיחות בסביבת העבודה
בטיחות וכללי הבטיחות, יותר מכל כלל אחר במקום העבודה, נכתבו בדם. בישראל, עשרות הרוגים בכל שנה ואלפי פצועים בגלל תאונות עבודה. יצירת המודעות בקרב העובדים תמנע את גישת ה"יהיה בסדר". כל דרך ליצירת מודעות רלוונטית – פרסום פוסטרים, הדרכות של העובדים, הפחדה על ידי הצגת הנתונים מהשטח, פגישה עם עובד שנפצע, פגישות של העובדים שלא לוקחים החלטות רכש עם נציגי חברת הבטיחות וכו'. סביבת עבודה בטוחה מתחילה במודעות של כל הדרגים במקום העבודה לסכנות השונות, כולל ההבנה הבסיסית שהסיכוי שזה יקרה הוא לא 1 למיליון, אלא סיכוי ממשי – וציוד מגן אישי איכותי ותקני יכול למנוע את התאונה הבאה.

לסיכום, קידום מקום עבודה בטיחותי שמוריד את הסיכוי לפציעה ואפילו למוות מתאונת עבודה מתחיל מציוד מגן אישי. בזמן שאי אפשר למנוע כל תקרית, אפשר לצמצם בצורה משמעותית את הסיכון מפציעה על ידי חשיבה על דרכים לגרום לעובדים להשתמש בציוד בטיחות.
אז מה עושים עכשיו?
איך משכנעים עובדים להשתמש בציוד מגן אישי? עם ציוד בטיחות איכותי!
לקוחות עסקיים
בואו להצטרף לאלפי לקוחות מרוצים בישראל-
מגן אופטיק משרתת את החברות הגדולות בתעשייה הישראלית כבר למעלה מ-32 שנים
-
הצטרפו אלינו ותהנו ממוצרים חדשניים, שירות יוצא דופן ובטיחות עם סגנון
-
צרו קשר עכשיו ונציג שלנו יצור איתכם קשר בהקדם
לקוחות פרטיים
החנות הוירטואלית הגדולה בישראל לציוד בטיחות-
בואו להנות ממגון המוצרים של מגן אופטיק - בחנות הוירטואלית לציוד מגן אישי הגדולה בישראל
-
מאות מוצרים, יצרנים ומבצעים מחכים לכם בחנות שלנו
-
בואו להנות ממשלוחים עד הבית ומאיכות השירות והמקצועיות המובילה בשוק
המשך קריאה בבלוג
הויקיפדיה של עולם הבטיחות-
עולם הידע בנושאי הבטיחות בעבודה מקבל בית חדש בבלוג של מגן אופטיק
-
עשרות פוסטים מעודכנים בנושאים מגוונים – והכל על בטיחות
-
מיטב הכותבים מהארץ ומהעולם, כתיבה מקצועית ועניינית ועדכונים שוטפים עם מידע אמין

בואו לקרוא על בטיחות בעשרות פוסטים מעודכנים מהכותבים והיצרנים הטובים בעולם הבטיחות

מנגנון השמיעה והגנה מרעשים חזקים | מדריך
הגנת שמיעה בעולם רועש חברת מגן אופטיק מספקת לכם מידע שימושי להגנה ובטיחות בעבודה מפני סכנות לא נראות לעין כמו
דברים שלא ידעתם על אטמי אוזניים נגד רעש
מספר דברים שלא ידעתם על אטמי אוזניים נגד רעש אטמי אוזניים הם פתרון מעולה להתמגנות מרעש חזק. משקל האטמים אינו