שאלות נפוצות ותשובות על כפפות עבודה והגנת ידיים
כפפות עבודה הן אולי מוצר הבטיחות הנפוץ בעולם. למרות זאת, אנחנו עדים כל יום לעובדים שפועלים בידיים חשופות. לא תמיד העבודה חייבת להיות תעשיה כבדה. גם גננים, ספרים ועובדי ניקיון צריכים להשתמש בכפפות מגן כדי לשמור על הבטיחות שלהם. למה? על כך ועוד, תוכלו לקרוא בפוסט הבא. אם יש לכם שאלות נוספות, אל תהססו לשאול – ונוכל להוסיף אותן כאן כדי שאחרים יראו.
חברת מגן אופטיק מקדמת מודעות להגנת ידיים כדי להגן על העובד ועל המשתמש הפרטי בפני סכנות שונות. בואו לקרוא איך להמנע מתאונות עבודה מיותרות ופגיעה בידיים.
איך שומרים על הידיים? משתמשים בכפפות מגן.
למה חשוב לשמור על הידיים של העובדים עם כפפות עבודה?
הידיים הם כלי העבודה הטבעי שלנו. הן איבר חשוב מאוד בביצוע עבודות שונות וגם בחיים בכלל. הידיים יכולות לבצע מצד אחד עבודות קשות וגם עבודות עדינות והמבנה האנטומי שלהן מורכב ועדין וחשוב לשמור עליו. יותר מ-60% מתאונות העבודה המדווחות בעולם המערבי קשורות לפציעות ופגיעות הקשורות בידיים.
כפפות עבודה מקצועיות להגנה על הידיים שומרת בריאותו וכשירותו של העובד יחד עם איתות מצד מקום העבודה אל העובד שבריאותו ורווחתו חשובה. חשיבה זו תורמת למורל ולמוטיבציה לביצוע העבודה. זאת ועוד, כפפות מגן מספקות יכולות אחיזה ועבודה משופרות, ולמעשה משפרות את העבודה. אם כל זה אינו מספק, אז לפי החוק בישראל המעסיק מחויב לספק לעובדיו ציוד מגן אישי תקני ותקין לביצוע העבודה.
מהם סוגי הסכנות הנפוצות שמהן כדאי להגן על הידיים?
סכנות תאונת עבודה הן רבות ומרובות, והידיים הן האיבר הראשון שנחשף לסכנה. טראומות כמו מכה, עיקום, משיכה וקריעה הן מאד נפוצות בעבודות עם מכונות, מכשירים וכל פעולה מכאנית עם הידיים. בנוסף הידיים שלנו חשופות למחיצה, חתכים ודקירות, שפשופים, כוויות כימיות, כוויות חום וקור, גירויים בעור ועוד.
כמובן שישנם עבודות מסוימות שדורשות הגנה כפולה – למשל כפפות כבאים המתאימות גם לעבודה והגנה מחום וגם מאפשרות עבודה עם כלים כבדים לכיבוי אש.
כל אלו הן סכנות נפוצות שדורשות תשומת לב ושימוש בציוד בטיחות מתאים. לכל סכנה כזו יש כפפת בטיחות מתאימה עם תקן שאומר שהכפפה נבדקה לסכנה הייעודית לה. על תקנים וסימונים לכפפות מגן ניתן לקרוא בהמשך הפוסט.
איך אפשר לדעת אם כימיקל כלשהו עשוי לגרום לגירוי בעור במגע ישיר?
על-פי חוק כל הכימיקלים המסוכנים אמורים להיות מסומנים ומשולטים. הסימון אמור לכלול את שם הכימיקל, מספר סידורי בינ"ל, מקור הכימיקל, סוג הסיכון בעבודה עם הכימיקל. יחד עם זאת ישנם כימיקלים מסוימים שאינם מוגדרים כמסוכנים אך בחשיפה ארוכה עשויים לגרום לגירוי או פגיעה בעור. למען הסר ספק, בכל מקרה של עבודה עם כימיקל שאינו מזוהה או שהעובד אינו יודע עליו מספיק חובה להתייעץ עם ממונה הבטיחות לפני כל מגע עם החומר.
אם מדובר בחומרים ביתיים כמו אקונומיקה או חומרי ניקוי נפוצים, נשמח לעזור לכם בהמלצה על הכפפה המתאימה. לצורך כך, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר.
איך אפשר להימנע מנזק לידיים?
החלק החשוב ביותר בהגנה על הידיים ובבטיחות בכלל הוא להבין שלכל עבודה יש מאפייני סיכון יחודיים שדורשים תשומת לב. בעוד בעבודה מסוימת נדרשת הגנה מחיתוך, עבודה אחרת תדרוש הגנה מחום ועבודה נוספת תדרוש הגנה מכימיקל מסוים. לכן חשוב מאוד להתאים את צורת העבודה והכפפות שבהן נעשה שימוש בעבודה לסיכונים העיקריים שבעבודה. החוק הישראלי שמסתמך ברובו על התקינה האירופאית מגדיר את סוגי הסכנות האפשריות ואת סוגי ורמות המיגון.
אילו תקנים אירופאים נפוצים קיימים להגנת ידיים?
EN420 הוא התקנה הראשית להגנת ידיים שמגדירה מהן כפפות בטיחות, מהם החומרים שמהם ניתן לייצר כפפות ומה הדרישות הכלליות מבחינת גדלים ומידות, סימנים וסימולים ועוד. מעבר לכך קיימים תקן EN388 שמגדיר הגנה מסכנות מכניות (שחיקה, חיתוך, קריעה, ניקוב). תקן EN407 שמגדיר את עמידות הכפפה לחום אם במגע, הסעה, טיפות של חומר חם שמותז. EN511 שמגדיר את עמידות הכפפה לקור במגע, הסעה, סביבה רטובה או יבשה. EN374 שמגדיר את היכולת של הכפפה לעמוד מול חומרים כימיים ומול סיכונים ביולוגיים.
חשוב לזכור שכל אחת מהתקנות הנ"ל מורכבת מסעיפים שונים אשר כל אחד מהם מגדיר את תכונות הכפפה ברמה שאפשר למדוד בצורה אובייקטיבית. כמו כן חשוב לזכור שהתקנות הללו מתעדכנות מדי כמה שנים כדי לתת מענה לסיכונים השונים או כדי לשפר את בטיחותו של העובד ולכן חשוב לעשות שימוש רק בציוד שעומד בתקנים העדכניים ביותר.
מעבר לתקנים הנ"ל קיימים תקנים נוספים שמתאימים לעבודות מיוחדות כמו עבודות עם חשמל ותנאים אנטי-סטטיים, תקנים לכפפות חד-פעמיות ועוד.
מהן משפחות החומרים הכימיים העיקריים שעשויות לגרום לפגיעה בעור?
ישנם חומרים רבים שיכולים לגרום לתגובה ופגיעה בעור. מספר של חומרים נפוצים לדוגמה: סבון ודטרגנטים, סולבנטים, מדללים וצבעים, חומרי חיטוי, חומרי שימון וגריז, חומצות, בסיסים, חומרים אלקליים, מלט וסיד, אבקות תבלין, מלח, חומרים משמרים, חומרים נוגדי קיפאון, תמיסות עם ריכוזים גבוהים של סוכר.
- חשוב לציין כי המדריך לעיל הינו המלצה בלבד ואין הוא לראות בו תחליף להתייעצות עם מממונה בטיחות מוסמך באתר העבודה.
אז מה עושים עכשיו?
איך מוודאים הגנת ידיים? איזה ציוד אתם צריכים? איך בוחרים כפפות עבודה מתאימות?
לקוחות עסקיים
בואו להצטרף לאלפי לקוחות מרוצים בישראל-
מגן אופטיק משרתת את החברות הגדולות בתעשייה הישראלית כבר למעלה מ-32 שנים
-
הצטרפו אלינו ותהנו ממוצרים חדשניים, שירות יוצא דופן ובטיחות עם סגנון
-
צרו קשר עכשיו ונציג שלנו יצור איתכם קשר בהקדם
לקוחות פרטיים
החנות הוירטואלית הגדולה בישראל לציוד בטיחות-
בואו להנות ממגון המוצרים של מגן אופטיק - בחנות הוירטואלית לציוד מגן אישי הגדולה בישראל
-
מאות מוצרים, יצרנים ומבצעים מחכים לכם בחנות שלנו
-
בואו להנות ממשלוחים עד הבית ומאיכות השירות והמקצועיות המובילה בשוק
המשך קריאה בבלוג
הויקיפדיה של עולם הבטיחות-
עולם הידע בנושאי הבטיחות בעבודה מקבל בית חדש בבלוג של מגן אופטיק
-
עשרות פוסטים מעודכנים בנושאים מגוונים – והכל על בטיחות
-
מיטב הכותבים מהארץ ומהעולם, כתיבה מקצועית ועניינית ועדכונים שוטפים עם מידע אמין
בואו לקרוא על בטיחות בעשרות פוסטים מעודכנים מהכותבים והיצרנים הטובים בעולם הבטיחות